söndag 22 februari 2009

Kantha-kursen

Har varit på kurs i helgen! Kantha-broderi med Pian Bates, arrangerat av Hemslöjden Kronoberg och Broderiakademin i Växjö. Supertrevligt och energigivande för en trött mamma. Kantha är en teknik som stammar från norra Indien och Pakistan. Traditionellt har man broderat på utslitna saris som då har vikts i flera lager, nu broderar man istället på ett glest vävt bommullstyg som viks tredubbelt. Stygnen är sedan enkla förstygn som läggs tätt eller glest i olika mönster. Typiska kantastygn är förstygn som sys förskutna så att det bildas sicksackmönster. Bilden ovan är början på en elefant. Elefanter symboliserar rikedom, så självklart ville jag ha en elefant på min kantha!


Den här hästen hittade jag på ett barntäcke från Pakistan, som säljs på Afroart. Den är ju underbar!

tisdag 17 februari 2009

besök

Idag är kusinerna S och A här på besök. Vi har lekt dunkgömme - en riktig nostalgitripp!

fredag 13 februari 2009

solnedgång



Det är lätt att drömma om sommaren såhär års trots att det nu ligger ett tunnt lager pudersnö över gräsmattan. Hittade den här bilden av vår snöbollsbuske från vår första sommar på landet.


Att bara se Hundkexen vid vägkanten blir jag aldeles tokig av, de är så underbara. Nu är jag trött på vintern.

söndag 8 februari 2009

En grå dag

Har denna grå tista dag inget bättre för mig än att skapa den blogg som länge funnits i mina tankar. Åbacka verkstad är verkstaden på gården som gjorde att vi köpte huset Åbacka. Huset är litet och rätt fult men verkstaden är fantastisk. Från början en snickarverkstad men nu är de gamla omoderna maskinerna borta och ytorna kan användas till hantverk, pyssel och stora fester. Den här bloggen ska handla om verkstaden, trädgården och alla mina projekt. Stickning, virkning, tovning, broderi, lappsömnad och klädsömnad och allt annat som jag bara måste prova på.