onsdag 10 augusti 2011

Dagens skördTomaterna mognar i massor i växthuset nu. De små coktailtomaterna är supergoda. Jag är inte den som i vanliga fall skulle äta tomat naturell men dessa små är varma och söta och kan ätas i mängder.


Bondbönerna börjar växa till sig också så nu kommer man till frågan; vad gör man och dem då? Jag har ett barndomsminne av att mamma gjorde bönegröt av bondbönor och det var inte gott... Idag skalade jag dem och kokade dem lätt med en timjanskvist i vattnat. Sedan skalade jag dem igen. Det bilr mängder av "embalage" som hamnar på komposten.Tillslut blev det en sallad med bondböner, tomat, mangold, basilika och bladpersilja. Allt från vår egen trädgård! Ganska härligt faktiskt att det fungerar att odla själv.
Redan nu börjar jag fundera på hur det ska bli nästa år. Fler olika sorters tomater och gurkorna i egna krukor så att de inte konkurerar med tomaterna... En melonplanta kanske. Blomman-för-dagen måste jag nog ha också. Jag var bjuden på växthusfet hos en vänn häromdagen. Hon hade fantastiska lianer av blomman-för-dagen och det var så maffigt att jag fick den där "jag vill också ha"-känslan!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar