lördag 24 oktober 2009

Tovningskurs med Yvonne Habbe





Nu är det två veckor sedan jag var på världens roligaste kurs! Det var tredje gången jag var på kurs med superduktiga Yvonne Habbe. Första gången var jag gravid och allmänt yr och trött, visst var det fantastiskt roligt men jobbigt och frustrerande att det var en sådan ansträngning, det var jag inte beredd på. Andra gången hade jag en tre månaders bebis med mig, det gjorde också att det var svårt att hålla fokus. Mina händer gjorde inte som jag är van och arbetet flöt liksom inte på... Men nu då , den här gången. Ingen graviditet och barnen hemma hos pappa, ett helt annat resultat. Jag kunde riktigt gå upp i arbetet och det blev liksom bara bra av sig självt.




Här hjälper Yvonne mig med min gröna väska! Här är den ännu inte ihoptovad någonting. Den ska bli betydligt mycket mindre. Det är som magi.




Det här ska bli en väska med axelrem och en mängd olika fack. Jättespännande med mönster i olika lager.




Vid kursens slut gick vi varvet runt och tittade på alla alster. Detta är Bobbos väska, börsar och sköldpadda.



Blå börs och grå axelväska.




Vi fick lära oss en smart metod för att tova axelband och väska i ett stycke.



Ännu en väska..



En liten väska och en stooor! Den stora är dock inte färdig den ska gå ihop mycket mer.



Här en väska tovad i värmlandsull, det var tydligen inte helt lätt. Den uppförde sig inte som man hade önskat.



Här är min gröna väska och en lite grön börs. Börsen har tre olika fack och väskan har två stora fack och tre mindre fickor. Massor med småsaker kan man slarva bort i den!



Vilken energi den här kursen gav mig. Jag svävade som på moln i flera dagar och gick runt och mallade mig för min väska. Jag blev verkligen jättenöjd med den! Om du läser detta Yvonne; TACK, du är bara så bra! Vi ses.




Här i kanten av trädgårdslandet ska det bli ett växthus. Henrik har gjutit en grunden för att sedan kunna mura upp några varv med lecablock. Dels räcker glasskivorna (återvinning från en gammal handelsträdgård) längre och dels tycker jag att karaktären på växthuset blir lite mer engelsk när det blir en mur runt om. En mur lär ju kunna hålla lite värme under svala kvällar så det blir nog bra.
Här har Märta och jag plockat sommarens sista blombukett. Nu är sommaren sedan länge slut men den här bilden är tagen för en månad sedan och då kunde man fotfarande inbilla sig att det var sommar när solen sken! I bakgrunden kan man skymta muren som ska bli växthus till våren.



torsdag 22 oktober 2009

I sommras...




Henrik grävde ett hål i gräsmattan under björken. Massor av rötter. Lite oroliga var vi för att skada björken men den måste ju ha ett fantastiskt stort rotsystem. Vi skrapade bara lite på ytan.














Så kom det en lastbil med grus. Den kunde inte köra hela vägen in till hålet så det var tur att det är nedförsbacke!











Sedan började vi lägga plattorna. Det var roligt men svårt att få det att stämma enligt skissen. Tillslut slutade vi räkna och la som vi tyckte det blev bra!










Det är bara Henrik på bilderna men det är nog jag som är kung på plattläggning om jag får säga det själv;)



























Första fikan på nya uteplatsen!

Stolarna är gamla och fanns i verkstaden då vi kom hit. Jag har skrapat och målat fyra i sommar:) Bordet är mer nytt än gammalt.
Vi bytte bräderna i skivan förra året och i år gjorde vi nya ben. Ska bara målas också men det får vänta till nästa sommar.