tisdag 13 juli 2010






Förra året gav jordgubbsplantorna nästan ingen skörd och jag tänkte att jordgubbsodling är nog ingentin för mig MEN så i år... Vi har plaockat massor av jordgubbar. Tyvärr är barnen inte så förtjusta i jordgubbar men Henrik och jag äter med god aptit. Häromdagen blev det pannkakor med jordgubbar och gräddfil. Rekomenderas!






Posted by Picasa

lördag 3 juli 2010

Sommarkväll

Om att göra saker står det som underrubrik till den här bloggen... Ibland känns det som om jag aldrig hinner göra någonting men så om jag tänker efter så fylls det ju ändå på runt omkring mig. Jag köpte luktärtsskott häromdagen och jag fick en vision om romantiska växtsstöd i trådslöjd. Jag hade för mig att jag gjort det förut och att det inte var så svårt. Inte vet jag, den här gången var det jättesvårt. Snett och vint blev det så jag hoppas att luktärterna växer fort nu så man slipper se eländet.

Efter en mycket trevlig grillmiddag ikväll gick jag en runda i trädgården och fotade mina favoriter just nu. Här är stjärnflockan jag fick av grannen Anna häromåret. Jag fattar inte varför hon grävde bort den?! Den är ju underbar. Speciellt nu när den är fullt utslagen och den har som en röd lite stjärna i botten.

De flesta pionknopparna är nu överblommade men ännu kan jag njuta av denna knopp som bara just spruckit upp.

Den här nävan fick jag på köpet då jag beställde från Odla.nu i våras. Den är verkligen häftig med sin starka färg.

Här växer det spenat, mangold och spetskål. Spenat och mangold fick ta plats i salladen ikväll och det var jättegott. Det blir lite mer tuggmotstånd än den vanliga plocksalladen som växer i lådan intill.

Morgondagens projekt är att spika ihop ett växtstöd till rosenvialian som länge väntat på att få lite stöttning i livet. Henrik har sågat till pinnarna och jag började spika idag men då kom det två barn som ville hjälpa till. Då var det kört. Det är roligt att de är så kreativa och tycker att det som mamma gör är spännande men det sätter lite käppar i hjulen...


Växthuset har glas i hela taket nu. Det går sakta men säkert framåt. Bild kommer inom kort.