lördag 2 oktober 2010

Stickat och virkat


Två garnprojekt har jag på gång just nu. En grön sjal med spetskant som ska matcha min nya höstjacka. Frågan är ju bara om jag hinner få den färdig innan vintern kommer och det är dags för den svarta vinterjackan. Sjalen funkar förhoppningsvis till svart också:-)




För någon månad sedan började jag också virka mormorsrutor för det är ju så roligt. På frågan vad det ska bli har jag inget vettigt svar. Man kan väl virka på och se vad det blir. Jag hade mycket 2-trådigt vävullgarn i olika färger och det inspirerade mig till att virka något. Jag hade tänkt mig traditionella svarta kanter men det blev så hårt tycker jag. Istället beställde jag mossgrön och det blev jag riktigt nöjd med. Hittills har jag gjort ca 80 rutor och det blir ungefär en barnfilt. Kanske orkar jag virka lika många till och då blir det kanske en filt som kan ligga i soffan. Jag är ju ständigt kall om fötterna så det är ju inte fel.





Posted by Picasa

fredag 1 oktober 2010

2010_09_20


Här agerar min kära kollega Martina fotomodell då jag behövde foton på mina väskor jag tänker försöka sälja på julmarknad 1:a advent. Julmarknad är helt nytt för mig och jag har ingen aning om vad som fungerar att sälja men jag får prova mig fram. Jag har en idé till som är mycket mer julig än mina väskor. Bild på det kommer senare när jag funderat färdigt på konceptet...