tisdag 21 juni 2011

Pippi och Karlsson på taket








Avslutning på dagis med temat "världens bästa Astrid". Barnen fick gärna klä ut sig till någon Astrid Lindgrenfigur! Att Märta ville vara Pippi var ju väntat, hon ska ju till och med bli Pippi när hon blir stor men när Samuel ville vara Karlsson blev jag lite förvånad. Karsson är ju ingen snäll typ direkt men det var nog propellern som lockade kan jag tro.

Så mamma fick sätta sig framför symaskinen. Jag syr så sällan men nu riktigt njöt jag av att klura ut hur dräkterna skulle se ut, rita mönster och sy. Att jag sydde mig i fingret och att det fortfarande svider lite får jag leva med. Lönen för mödan är ju att få se sina barns ögon tindra. Och så slapp Märta se likadan ut som de andra 15 pippi-tjejerna och Samuel var ensam om att ha blå snickarbyxor och propeller. Märta var fast besluten om att Herr Nilsson-Evertsson måste kunna sitta på axeln. Tillslut efter mycket letande hittade jag en bit kardborreband som jag fick sy fast i rumpan på apan i sista sekunden. Både Märta och jag blev mycket nöjda! Karlssons propeller tillverkade jag igår i träslöjden på skolan. Jag var där för att förbereda mig inför träslöjdslärarjobb till hösten, en utmaning jag får ta mer om en annan gång! Tyvärr gick propellern av när Samuel for omkring och lekte... Ja, ja. Nu är spektaklet över för i år och det är äntligen sommarlov!

torsdag 2 juni 2011

Senaste nytt i växthuset






Så nu väntar jag bara på fikagäster! Jag bjuder på te med nybakade scones. Jag har nämligen kokat en ny omgång med rabarber och vaniljmarmelad!

onsdag 1 juni 2011

Födelsedagspresenten

Förra helgen var jag och maken i Köpenhamn. Det var precis så fint väder som jag hade tänkt när vi planerade att resa i maj. Det är ju kanske ingen självklarhet. Vi kunde sitta på uteservering och dricka öl. Jodå, till och med jag drack öl. Är man i Danmark så är man. Det var precis lika mysigt och romantiskt som jag hade tänkt mig, att bara få vara två en kort stund. Däremot var inte Köpenhamn lika vackert som jag hade för mig. Vår egen huvudstad är allt ett strå vassare!

Utsikten från vårt hotellrum var helt ok. Vi bode vid rådhusplatsen och kunde höra klockan i rådhustornet slå varje kvart.
Glad blir man ju också av att hamna på ett fik där det serverades på/i blandat danskt vackert porslin. Bara att få mjölken till tet i en liten kopp Måsen var så oväntat men rätt att det gjorde mig lycklig.

Men så kom jag hem till vardagen igen och insåg att det är dags att färga över utväxten och de grå hårstråna. Man är ju trots allt 40!