söndag 29 november 2009

Advent

Nu börjar det bli lite adventsstämning här hemma även om jag de senaste dagarna nästan tänkt att det får vara . Aldeles för mycket att göra på jobbet! Hoppas det lugnar ner sig lite snart. Ljusstakar och sjärnor har kommit fram, däremot har jag inte dragit fram damsugare och golvmopp, det får vänta.
Min väldigt enkla adventsljusstake från liv o form håller måttet även i år. Jag köpte den för fem år sedan på romantisk förlovnings weekend i Göteborg. (lätt att komma ihåg:))

Jag är så glad för min fina advetsjustake Julius som vi fick i inflyttningspresent när vi flyttade in på Åbacka för fyra år sedan. Jag hade önskat mig den länge men inte haft råd att köpa den själv.



Detta är en konstig bild på mitt lilla gardinexperiment. Jag har haft svarta julgardiner i köket sedan vi vi renoverade för två år sedan. Ganska mysigt tycker jag men när de kom upp i år var de lite solblekta och inte så fräscha så då har jag provat att hänga två filtlöpare från Rusta (man kan hitta ett och annat guldkorn där!) utanpå. I verkligheten är det finare än på bilden. De är ju mörkare och när det är ljust ute silar dagsljuset igenom bara lite lagom! Så med andra ord får de nog hänga kvar.

Igår var det fem år sedan Henrik och jag förlovade oss men också tio år sedan vi blev ett par. Jag fick tio röda rosor! Fantastiskt fina. Mina väninnor som var här och julpysslade igår frågade vad jag köpt till Henrik. Då fick jag skämmas lite... För jag som planerat in pyssel med "Tegnaby-tanterna" istället för att umgås med H hade heller inte en tanke på att vara lite romantisk...

söndag 15 november 2009

Dagens projekt



Idag är jag ensam hemma för maken har tagit med sig barnen till farmor. Förutom en lång svomorgon så är listan lång på allt som ska göras. Tvättmaskinen går varm och nu väntar jag på att det nysvabbade golvet ska torka. Inför kvällens syjunta hos Maria har jag plockat fram två pågående projekt. Till på onsdag ska mitt husbroderi vara klart. Vi har ett pågående handuksbroderi på gång i Broderiakademin. Vi har var sin handduk med varsitt tema. På min handduk broderas det grönsaker. Varje gång vi sedan träffas byter vi handdukar och den här gången är temat hus på den handduken jag fick med mig hem.


Vi skissade för några veckor sedan på hur vi skulle vilja bygga ut vårt lilla hus. Det är det enda jag tänker på sedan dess så naturligtvis var det den skissen som fick hamna på handduken.



Detta är ett IKEA-tyg som ska få bli nytt överdrag till en liten soffa. Soffan står just nu ute i verkstaden men ska få flytta in i barnens rum. Så nu måste jag ut och mäta färdigt soffan så att jag kan börja klippa och sy.


söndag 8 november 2009

Hitta den röda tråden

I helgen har jag varit på broderikurs. Mycket inspirerande men nu är jag trött. På önskemål från Broderiakademin i Växjö ordnade Monica på Hemslöjden i Kronoberg så att Lena Lundgren från Kalmar kom hit och höll kurs i fritt broderi. Hon drillade oss hårt och tvingade oss att brodera snabt, göra oväntade färgval och gå utanför ramarna. Mycket nyttigt!
Bilderna är tagna med min mobilkamera som inte riktigt klarar av innomhusmiljöer så ha överinseende med dålig kvalitet!


Här är Dittes fantastiska höstbroderi av asplöv, inte färdigt med ändå helt underbart.


Här skymtar kursledare Lena till vänster. Vid bordet sitter Eva, Ditte (skymmd), Marianne och Ing-Marie.


Här sitter Anna och knåpar med nästsista övningen där vi broderade till fyra olika musikstycken.


Ing-Marie i full färd med sin höströda bok (trädet).


Detta är mitt broderi av vad som på skissen var höstannemoner. Det blev inga rosa blommor för som Madde mycket riktigt konstaterade så fungerade det inte ihop med bakgrunden. Här prövar jag mig fram med blommor i olika blå toner (blått är inte "min färg" så det känns svårt).


Lena med sitt broderi inspirerat av höstväder och iskristaller.


Madeleine och Siv mitt uppe bland allt material.



Posted by Picasa