torsdag 19 maj 2011

Yllekuddar









Äntligen färdig med den här kudden i intartiabroderi som påbörjades för länge sedan. Så här såg det ut då. En deadline är alltid bra. Den här gången missade jag den med en helg och två dagar men nu är mina kuddar inlämnade. Förutom den här med intartiabroderi färdade jag ytterligare ett gammalt projekt. Det blev två kuddar med det gröna ylletyget en med bladslingorna och en med mellanrummen. På den första sydde jag aplikationen för hand och på den andra sydde jag en rufsig maskinquiltning. Tyvärr han jag aldrig fota nr.2 för den blev verkligen färdig i sista sekunden. Kuddarna ska få vara med på en utställning på Huseby i sommar.






(Jag blir galen på mina bilder, Jag skulle vilja lägga dem bredvid varandra. Är det någon som har ett tips på ett enkelt sätt? Mina bilder hoppar bara hit och dit om jag inte lägger dem i rad som ovan...)


onsdag 18 maj 2011

Kobajs!

Nu är alla frön i jorden, tillsammans med gödsel från snälla grannen Bo.

 Den här våren har gjort mig stressad. Det blev varmt så fort och jag trodde det var sommar. Nu har det lugnat ner sig och våren har kommit tillbaka. Det tog tid att få iordning trädgårdslandet i år. Maken har byggt ramar för odlingarna och grävt ur runt om och fyllt på med flis. Flisen kommer att bli vackert grå med tiden. Förhoppningsvis ska det gå smidigare nästa år då vi ska gräva om alltihop. Nu har vi sått olika sorters bönor, spenat och mangold, morötter och rödbeter och diverse sommarblommor.  

Jag älskar långa kalla vårar. Jag vill att vitsipporna ska blomma i evigheter. Så blev det inte i år. Vitsipporna blommade snabbt över men tiden mellan hägg och syren har varit lång. Åtminstonne här på Åbacka. Här är det växtzon 4 och skillnade är stor emot stan en mil bort där det är växtzon 3. Våra bondsyrener har bara just slgit ut några enstaka blommor i klasarna och jag gillar när jag hinner med! Vår spireahäck har varit vit och fin i över en vecka nu. Den brukar blomma över väldigt snabbt. Men kanske längtar jag efter lite sommarvärme snart ändå.


I växthuset som äntligen är färdigt nu är det sommar i alla fall! Hit har jag nu burit ut alla övervintrade pelagonier och alla frösådder som växer så det knakar nu. (bilderna är drån förra veckan)


Här har jag grävt ner tre tomatplanter och här ska också gurkan få plats.

Nu fattas bara korgstolen där jag ska sitta och se allting växa medan jag dricker en kopp te.

söndag 1 maj 2011

Dagens loppisfynd

 



























Inte besöker jag loppisar så ofta som jag brukade och inte gör jag de stora fynden längre men idag lockade jag med familjen och idag hittade jag två ljusgula ugnsfasta formar från Gustavsberg som passar bra med mina fyrkantiga formar från Iittala. En oval skål från Gustavsberg fick förlja med hem också tillsammans med ett stort keramikkrus med limegul glasyr på insidan. Vårkänsla.