tisdag 19 januari 2010

Skåpsrensning

En allmänt trist dag när ryggskott gör att jag verkligen inte borde sitta framför datorn har jag ägnat mig åt att rensa lite nere i gästrummet/förrådet. Kassar och lådor står i drivor där. Blandat med makens LP-skivor, kasettband, minidiscs och CD-r skivor finns alla mina tyger och prylar som jag skulle vilja ägna hela dagarna åt men som har fått stå tillbaka för husrenovering och barnafödande. Många pågående projekt kan nog få ligga kvar i sina påsar men ett fynd gjorde jag idag; nämligen en påbörjad aplikation i ylle.
Vet inte riktigt vad jag tänkte att det skulle bli. Kanske en kudde eller en dyna. Det är väl därför den aldrig har blivit färdig för den har ingen självklar plats men jag tycker ändå väldigt mycket om mönstret. Det ska nog få bli en färdig dyna i alla fall. Den får väl ligga i garderoben med mina andra handsydda kuddar och dynor tills jag hittar rätt plats.


Jag har sparat alla negativa former i det gröna tyget så det skulle ju kunna bli en grön kudde med svarta blad också! Tål att tänkas på...

söndag 17 januari 2010

Tävling

Tävling som jag vill vinna Kolla här! När vi bygger om altanen till kontor kommer det dock inte få plats någon skylt eftersom det ska vara bokhyllor eller fönster på väggarna... men skulle jag vinna kan man ju alltid ändra planerna för jag tycker just ordet OFFICE var så snyggt,

fredag 15 januari 2010

Fyndeftermiddag

Efter gårdagens trista vinterbilder är det dags för något mer färgglatt. En lite shoppingrunda fick mig verkligen på gott humör idag. Jag hade siktet inställt på nya gardiner både till vardagsummet och köket men vardagsrummet får vänta. Idag var det köket som fick sig ett kul lyft. Vi har ju ganska dominerande tapeter i köket så man kan inte köpa vilka gardiner som helst. Svarta eller vita måste de vara. Efter att ha farit runt i stan körde jag ut till min hovleverantör Rusta (gud va' mycke' skit det finns där men också ett och annat guldkorn) Där hittade jag en oerhört kitchig spetsgardin för 49:-. Tilsammans med gröna plastkrukor jag hittade för halva reapriset på Lagerhouse, 2,50 st tycker jag att det blev riktigt bra. Primula hittade jag sedan på Blomsterlandet, 2 för 25:-. Fantastiskt. Allting på extrapris! :)











En ny vaxduk hittade jag på Rusta också! Hade gärna köpt en ny på Åhlens (den gamla har blivit så missfärgad), svart med stora vita prickar men de har gjort om kvaliten och ytan är inte blank längre utan har mer textil sruktur. Kanske fungerar det lika bra men jag gillar det inte riktigt. Istället hittade jag denna gröna med små prickar. Tyvärr var det ett hål i den så jag måste byta den. Det kanske skvallrar om att kvalitén inte är den bästa men för 49:- är det nog hel ok.


Till sist en bukett blandade tulpaner! Jag älskar tulpaner jättemycket:) Man blir så glad.
















torsdag 14 januari 2010

en "ledig dag"

Hemma från jobbet idag och försöker repa mig efter gårdagens kräksjuka. Mycket otrevligt men det börjar bli tradition nu. Det är tredje året i rad som jag råkar ut för detta obehag (för att uttrycka mig milt). Ganska pigg är jag dock och maken har tagit barnen och kört till farmor så det känns nästan som lite oförtjänt semester. I postlådan hittade jag idag nya numret av Allt om trädgård så efter en mysig stund i soffan med te + tidning längtade jag ut i trädgården... När jag väl kom ut gick solen i moln och snön bara låg där kall och intet sägande. Det får allt vara soligt för att jag ska uppskatta vinter och snö.






På min runda i trädgården försökte jag tänka bort snön och istället drömma lite om sommaren.
Här på växthuset kommer det snart vara glasväggar. En stol ska jag få flytta in så att man kan sitta här när den första vårsolen kommer (hinner kanske inte det i år). I övrigt ska här odlas! Jag vet inte riktigt vad Henrik har för planer men lite blommor får jag nog ha även om det mest ska bli grönsaker.






Jag roade mig i snön att trampa upp konturen av hur vi vill bygga ut huset. Det känns
både stort och litet samtidigt. Ska de få plats både soffgrupp och matbord här? Samtidigt är ju ytan större än det befintliga husets bottenvåning. Vi har fått ritningar nu som vi ska lämna in för bygglov. Det ska bli spännande även om jag inte tror att det kommer vara färdigt inom de närmaste fem åren. H tycker att jag tittar för mycket på Arga snickaren.




Kan man över huvud taget se någonting på denna dåliga bild? Var tog solen vägen?




Igår hade vi besök av svanar i ån. Vi har ofta det när det är fruset på sjön. Idag lyste de med sin frånvaro och vattnet såg bara kallt och mörkt ut.


Under hösten, från skolstarten till den första snön föll, tror jag att jag ägnade 2 timmar i trädgården. Alldeles för lite både för själen, kroppen och trädgården. Alla soliga helgdagar lyckades vi vara någon annan stans och när det regnade hoppades man på bättre lycka någon annan dag. Det är nog inte det som kallas en hängiven trädgårdsentusiast... Nu står ogräskorgen kvar där jag lämnade den och där lär den få stå ett tag till.


Solen försvann för gott idag och jag får väl börja röja i någon garderob eller något så att man känner sig lite nyttig. Ha det gott!











tisdag 5 januari 2010

Besök hos goda vänner

Nyss hemkommen från Norrköping är jag full av inspiration och en lust att börja riva ut, flytta om och förändra. Självklart hade jag förväntat mig vännerna Jessica och Daniel skulle ha förvandlat sitt nya hus till någonting helt annat än den slitna 60-talsvilla jag såg på bild i somras men jag blev ändå överraskad av den lugna och inbjudande stämning de lyckats skapa. Själv hakar jag ofta upp mig på att man ska följa husets stil och att man inte ska renovera sönder den ursprungliga tanken i arkitekturen men så blir jag påmind om att det går alldeles utmärkt! Så här i januari när man längtar efter ljus känns den vita inredningen helt rätt även i terapeutiskt syfte! Min egen disney-julgran känndes som ett hån då vi kom hem. Den måste ut, och det myckna julpyntet (och då har jag ju inte mycket pynt jämfört med tex svärmor) måste rensas.



Gott nytt år!